Üde lilakáposzta saláta
az abszolút kedvenc!
10 perc
KÖNNYŰ
2 ADAG
A receptről
Ennek a salátának a kulcsa a káposzta nagyon vékony szeletelésében rejlik.
Én gyalut használok a szeleteléshez, de használhatsz egy nagy, éles konyhakést, vagy egy jól beállított konyhai robotgépet is.
Ez a saláta az egyik legjobb májbarát étel. Ha a májad jól működik, akkor energikusabbnak és életerősebbnek érezheted magad, különösen a menopauza időszakában!
A káposztában található polifenolok és a kén segíthetik a máj munkáját a toxinok eltávolításában.
A lilakáposzta és a friss zöld fűszernövények levelei magas polifenoltartalommal rendelkeznek, olyan növényi vegyületekkel, amik nagyon jótékony hatással vannak a bél mikrobiomunkra is.
Hozzávalók
Elkészítés
300g lilakáposzta finomra szeletelve/reszelve
2 db reszelt sárgarépa
2 csokor aprított petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer levél
Öntet:
1/2 citrom leve (kb. 30 ml)
60 ml extra szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
Egy nagy tálban összekeverjük a salátaönt összetevőit, majd hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk őket.
Ha a salátát másnap használod fel, ne keverd össze az öntettel fogyasztásig.
Ahhoz, hogy ez a saláta teljes értékű legyen, adhatsz hozzá fehérjét, például:
*Adj a salátához főtt hüvelyest pl. lencsét, babot, csicseriborsót.
*Keverj bele dióféléket.
* Adj hozzá néhány apróra vágott főtt tojást.
*Szórd meg túróval, vagy ricottával.
*Keverj hozzá konzerves tonhalat, makrélát, vagy szardíniát.
Üde lilakáposzta saláta
az abszolút kedvenc!
10 PERC
KÖNNYŰ
2 ADAG
A receptről
Ennek a salátának a kulcsa a káposzta nagyon vékony szeletelésében rejlik.
Én gyalut használok a szeleteléshez, de használhatsz egy nagy, éles konyhakést, vagy egy jól beállított konyhai robotgépet is.
Ez a saláta az egyik legjobb májbarát étel. Ha a májad jól működik, akkor energikusabbnak és életerősebbnek érezheted magad, különösen a menopauza időszakában!
A káposztában található polifenolok és a kén segíthetik a máj munkáját a toxinok eltávolításában.
A lilakáposzta és a friss zöld fűszernövények levelei magas polifenoltartalommal rendelkeznek, olyan növényi vegyületekkel, amik nagyon jótékony hatással vannak a bél mikrobiomunkra is.
Hozzávalók
300g lilakáposzta finomra szeletelve/reszelve
2 db reszelt sárgarépa
2 csokor aprított petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer levél
Öntet:
1/2 citrom leve (kb. 30 ml)
60 ml extra szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
Elkészítés
Egy nagy tálban összekeverjük a salátaönt összetevőit, majd hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk őket.
Ha a salátát másnap használod fel, ne keverd össze az öntettel fogyasztásig.
Ahhoz, hogy ez a saláta teljes értékű legyen, adhatsz hozzá fehérjét, például:
*Adj a salátához főtt hüvelyest pl. lencsét, babot, csicseriborsót.
*Keverj bele dióféléket.
* Adj hozzá néhány apróra vágott főtt tojást.
*Szórd meg túróval, vagy ricottával.
*Keverj hozzá konzerves tonhalat, makrélát, vagy szardíniát.
Üde lilakáposzta saláta
az abszolút kedvenc!
10 PERC
KÖNNYŰ
2 ADAG
A receptről
Ennek a salátának a kulcsa a káposzta nagyon vékony szeletelésében rejlik.
Én gyalut használok a szeleteléshez, de használhatsz egy nagy, éles konyhakést, vagy egy jól beállított konyhai robotgépet is.
Ez a saláta az egyik legjobb májbarát étel. Ha a májad jól működik, akkor energikusabbnak és életerősebbnek érezheted magad, különösen a menopauza időszakában!
A káposztában található polifenolok és a kén segíthetik a máj munkáját a toxinok eltávolításában.
A lilakáposzta és a friss zöld fűszernövények levelei magas polifenoltartalommal rendelkeznek, olyan növényi vegyületekkel, amik nagyon jótékony hatással vannak a bél mikrobiomunkra is.
Hozzávalók
Elkészítés
300g lilakáposzta finomra szeletelve/reszelve
2 db reszelt sárgarépa
2 csokor aprított petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer levél
Öntet:
1/2 citrom leve (kb. 30 ml)
60 ml extra szűz olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
Egy nagy tálban összekeverjük a salátaönt összetevőit, majd hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk őket.
Ha a salátát másnap használod fel, ne keverd össze az öntettel fogyasztásig.
Ahhoz, hogy ez a saláta teljes értékű legyen, adhatsz hozzá fehérjét, például:
*Adj a salátához főtt hüvelyest pl. lencsét, babot, csicseriborsót.
*Keverj bele dióféléket.
* Adj hozzá néhány apróra vágott főtt tojást.
*Szórd meg túróval, vagy ricottával.
*Keverj hozzá konzerves tonhalat, makrélát, vagy szardíniát.