Üde lilakáposzta saláta

az abszolút kedvenc!

10 perc

KÖNNYŰ

2 ADAG

A receptről

Ennek a salátának a kulcsa a káposzta nagyon vékony szeletelésében rejlik. 
Én gyalut használok a szeleteléshez, de használhatsz egy nagy, éles konyhakést, vagy egy jól beállított konyhai robotgépet is.

Ez a saláta az egyik legjobb májbarát étel. Ha a májad jól működik, akkor energikusabbnak és életerősebbnek érezheted magad, különösen a menopauza időszakában!

A káposztában található polifenolok és a kén segíthetik a máj munkáját a toxinok eltávolításában.

A lilakáposzta és a friss zöld fűszernövények levelei magas polifenoltartalommal rendelkeznek, olyan növényi vegyületekkel, amik nagyon jótékony hatással vannak a bél mikrobiomunkra is.

Hozzávalók

Elkészítés

300g lilakáposzta finomra szeletelve/reszelve

2 db reszelt sárgarépa

2 csokor aprított petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer levél

Öntet:

1/2 citrom leve (kb. 30 ml)

60 ml extra szűz olívaolaj

1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)

Egy nagy tálban összekeverjük a salátaönt összetevőit, majd hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk őket.

Ha a salátát másnap használod fel, ne keverd össze az öntettel fogyasztásig.

Ahhoz, hogy ez a saláta teljes értékű legyen, adhatsz hozzá fehérjét, például:

*Adj a salátához főtt hüvelyest pl. lencsét, babot, csicseriborsót.
*Keverj bele dióféléket.
* Adj hozzá néhány apróra vágott főtt tojást.
*Szórd meg túróval, vagy ricottával.
*Keverj hozzá konzerves tonhalat, makrélát, vagy szardíniát.

Üde lilakáposzta saláta

az abszolút kedvenc!

10 PERC

KÖNNYŰ

2 ADAG

A receptről

Ennek a salátának a kulcsa a káposzta nagyon vékony szeletelésében rejlik. 
Én gyalut használok a szeleteléshez, de használhatsz egy nagy, éles konyhakést, vagy egy jól beállított konyhai robotgépet is.

Ez a saláta az egyik legjobb májbarát étel. Ha a májad jól működik, akkor energikusabbnak és életerősebbnek érezheted magad, különösen a menopauza időszakában!

A káposztában található polifenolok és a kén segíthetik a máj munkáját a toxinok eltávolításában.

A lilakáposzta és a friss zöld fűszernövények levelei magas polifenoltartalommal rendelkeznek, olyan növényi vegyületekkel, amik nagyon jótékony hatással vannak a bél mikrobiomunkra is.

Hozzávalók

300g lilakáposzta finomra szeletelve/reszelve

2 db reszelt sárgarépa

2 csokor aprított petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer levél

Öntet:

1/2 citrom leve (kb. 30 ml)

60 ml extra szűz olívaolaj

1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a salátaönt összetevőit, majd hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk őket.

Ha a salátát másnap használod fel, ne keverd össze az öntettel fogyasztásig.

Ahhoz, hogy ez a saláta teljes értékű legyen, adhatsz hozzá fehérjét, például:

*Adj a salátához főtt hüvelyest pl. lencsét, babot, csicseriborsót.
*Keverj bele dióféléket.
* Adj hozzá néhány apróra vágott főtt tojást.
*Szórd meg túróval, vagy ricottával.
*Keverj hozzá konzerves tonhalat, makrélát, vagy szardíniát.

Üde lilakáposzta saláta

az abszolút kedvenc!

10 PERC

KÖNNYŰ

2 ADAG

A receptről

Ennek a salátának a kulcsa a káposzta nagyon vékony szeletelésében rejlik. 
Én gyalut használok a szeleteléshez, de használhatsz egy nagy, éles konyhakést, vagy egy jól beállított konyhai robotgépet is.

Ez a saláta az egyik legjobb májbarát étel. Ha a májad jól működik, akkor energikusabbnak és életerősebbnek érezheted magad, különösen a menopauza időszakában!

A káposztában található polifenolok és a kén segíthetik a máj munkáját a toxinok eltávolításában.

A lilakáposzta és a friss zöld fűszernövények levelei magas polifenoltartalommal rendelkeznek, olyan növényi vegyületekkel, amik nagyon jótékony hatással vannak a bél mikrobiomunkra is.

Hozzávalók

Elkészítés

300g lilakáposzta finomra szeletelve/reszelve

2 db reszelt sárgarépa

2 csokor aprított petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer levél

Öntet:

1/2 citrom leve (kb. 30 ml)

60 ml extra szűz olívaolaj

1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)

Egy nagy tálban összekeverjük a salátaönt összetevőit, majd hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és a petrezselymet, majd összeforgatjuk őket.

Ha a salátát másnap használod fel, ne keverd össze az öntettel fogyasztásig.

Ahhoz, hogy ez a saláta teljes értékű legyen, adhatsz hozzá fehérjét, például:

*Adj a salátához főtt hüvelyest pl. lencsét, babot, csicseriborsót.
*Keverj bele dióféléket.
* Adj hozzá néhány apróra vágott főtt tojást.
*Szórd meg túróval, vagy ricottával.
*Keverj hozzá konzerves tonhalat, makrélát, vagy szardíniát.