Keresztes-
virágú ragu
apróra vágott, ropogós mandulával
30 perc
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
Ez egy egyszerű egytálétel, rengeteg prebiotikummal a bélrendszer egészségéért, valamint jótékony összetett szénhidrátokkal, fehérjével és természetesen zöldségekkel a teljes egészség jegyében.
Összességében remek étel perimenopauza és menopauza időszakában, mert sokáig biztosít jóllakottságérzést és nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést!
Hozzávalók
Elkészítés
600g brokkoli és karfiol (lehet fagyasztott is), kis rózsáira szedve, aprítva
140g lilahagyma meghámozva és vékonyra szeletelve, vagy 4 újhagyma apróra vágva
160g főtt lencse (a legegyszerűbb konzervből lecsepegtetni)
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
100g reszelt mozzarella, vagy más reszelt sajt (legjobb a bivaly, a kecske, vagy a juh sajt)
só és bors ízlés szerint
4 evőkanál apróra vágott mandula
A karfiolt és a brokkoli virágokat sós forrásban lévő vízben, kb. 10-15 percig előfőzzük.
A lilahagymát az olajon megdinsztenljük (ne magas hőmérsékleten!), majd a főtt zöldségeket és a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
A ragut átforgatjuk, hogy a sajt megolvadjon a forró zöldségekben.
Az olaj, a só, a bors és a sajt egyfajta szószt kell, hogy alkosson, ahogy a sajt megolvad.
Ha szereted, szórj a tetejére apróra vágott mandulát, hogy extra fehérjét adj hozzá és ropogós legyen.
Ha hisztamin intoleranciád van, íme néhány alacsony hisztamin csere:
*Cseréld le a kemény sajtot friss ricottára és morzsolt az ragu tetejére.
*Cseréld le a mandulát pisztáciára, vagy makadámiára.
*Cseréld le a lencsét főtt quinoára, vagy főtt barna rizsre.
Keresztesvirágú ragu
apróra vágott, ropogós mandulával
30 PERC
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
Ez egy egyszerű egytálétel, rengeteg prebiotikummal a bélrendszer egészségéért, valamint jótékony összetett szénhidrátokkal, fehérjével és természetesen zöldségekkel a teljes egészség jegyében.
Összességében remek étel perimenopauza és menopauza időszakában, mert sokáig biztosít jóllakottságérzést és nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést!
Hozzávalók
600g brokkoli és karfiol (lehet fagyasztott is), kis rózsáira szedve, aprítva
140g lilahagyma meghámozva és vékonyra szeletelve, vagy 4 újhagyma apróra vágva
160g főtt lencse (a legegyszerűbb konzervből lecsepegtetni)
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
100g reszelt mozzarella, vagy más reszelt sajt (legjobb a bivaly, a kecske, vagy a juh sajt)
só és bors ízlés szerint
4 evőkanál apróra vágott mandula
Elkészítés
A karfiolt és a brokkoli virágokat sós forrásban lévő vízben, kb. 10-15 percig előfőzzük.
A lilahagymát az olajon megdinsztenljük (ne magas hőmérsékleten!), majd a főtt zöldségeket és a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
A ragut átforgatjuk, hogy a sajt megolvadjon a forró zöldségekben.
Az olaj, a só, a bors és a sajt egyfajta szószt kell, hogy alkosson, ahogy a sajt megolvad.
Ha szereted, szórj a tetejére apróra vágott mandulát, hogy extra fehérjét adj hozzá és ropogós legyen.
Ha hisztamin intoleranciád van, íme néhány alacsony hisztamin csere:
*Cseréld le a kemény sajtot friss ricottára és morzsolt az ragu tetejére.
*Cseréld le a mandulát pisztáciára, vagy makadámiára.
*Cseréld le a lencsét főtt quinoára, vagy főtt barna rizsre.
Keresztesvirágú ragu
idény zöldségekkel és tökmaggal
30 PERC
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
Ez egy egyszerű egytálétel, rengeteg prebiotikummal a bélrendszer egészségéért, valamint jótékony összetett szénhidrátokkal, fehérjével és természetesen zöldségekkel a teljes egészség jegyében.
Összességében remek étel perimenopauza és menopauza időszakában, mert sokáig biztosít jóllakottságérzést és nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést!
Hozzávalók
Elkészítés
600g brokkoli és karfiol (lehet fagyasztott is), kis rózsáira szedve, aprítva
140g lilahagyma meghámozva és vékonyra szeletelve, vagy 4 újhagyma apróra vágva
160g főtt lencse (a legegyszerűbb konzervből lecsepegtetni)
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
100g reszelt mozzarella, vagy más reszelt sajt (legjobb a bivaly, a kecske, vagy a juh sajt)
só és bors ízlés szerint
4 evőkanál apróra vágott mandula
A karfiolt és a brokkoli virágokat sós forrásban lévő vízben, kb. 10-15 percig előfőzzük.
A lilahagymát az olajon megdinsztenljük (ne magas hőmérsékleten!), majd a főtt zöldségeket és a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
A ragut átforgatjuk, hogy a sajt megolvadjon a forró zöldségekben.
Az olaj, a só, a bors és a sajt egyfajta szószt kell, hogy alkosson, ahogy a sajt megolvad.
Ha szereted, szórj a tetejére apróra vágott mandulát, hogy extra fehérjét adj hozzá és ropogós legyen.
Ha hisztamin intoleranciád van, íme néhány alacsony hisztamin csere:
*Cseréld le a kemény sajtot friss ricottára és morzsolt az ragu tetejére.
*Cseréld le a mandulát pisztáciára, vagy makadámiára.
*Cseréld le a lencsét főtt quinoára, vagy főtt barna rizsre.