Gyömbéres zabkeksz
édes kényeztetés
25 perc
KÖNNYŰ
10 ADAG
A receptről
Ez a könnyen elkészíthető sütemény kiváló a bélrendszernek, mert a zab olyan oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz, amiket a bélrendszerünk és mikrobiómunk szeret.
Ráadásul a gyömbér segíti az emésztést és csökkenti a bélgyulladást. A keksz alapanyagai alacsony hisztamintartalmúak.
Hozzávalók
Elkészítés
130g zabliszt
90g egész zabpehely
40g kókusz forgács (adalékanyag mentes)
60g extra szűz olívaolaj
22g Negyedannyi édesítőszer
½ teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál forró vízzel elkeverve
4 teáskanál szárított őrölt gyömbér
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra
Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.
Azután 1 púpozott evőkanál keveréket vegyünk a kezünkbe és erősen nyomkodjuk golyóvá, majd óvatosan lapítsuk el úgy, hogy keksz formát kapjunk.
A kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A kekszek teteje aranybarnára kell süljön.
Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kehülni a kekszeket.
Gyömbéres zabkeksz
édes kényeztetés
25 PERC
KÖNNYŰ
10 ADAG
A receptről
Ez a könnyen elkészíthető sütemény kiváló a bélrendszernek, mert a zab olyan oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz, amiket a bélrendszerünk és mikrobiómunk szeret.
Ráadásul a gyömbér segíti az emésztést és csökkenti a bélgyulladást. A keksz alapanyagai alacsony hisztamintartalmúak.
Hozzávalók
130g zabliszt
90g egész zabpehely
40g kókusz forgács (adalékanyag mentes)
60g extra szűz olívaolaj
22g Negyedannyi édesítőszer
½ teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál forró vízzel elkeverve
4 teáskanál szárított őrölt gyömbér
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra
Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.
Azután 1 púpozott evőkanál keveréket vegyünk a kezünkbe és erősen nyomkodjuk golyóvá, majd óvatosan lapítsuk el úgy, hogy keksz formát kapjunk.
A kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A kekszek teteje aranybarnára kell süljön.
Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kehülni a kekszeket.
Gyömbéres zabkeksz
édes kényeztetés
25 PERC
KÖNNYŰ
10 ADAG
A receptről
Ez a könnyen elkészíthető sütemény kiváló a bélrendszernek, mert a zab olyan oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz, amiket a bélrendszerünk és mikrobiómunk szeret.
Ráadásul a gyömbér segíti az emésztést és csökkenti a bélgyulladást. A keksz alapanyagai alacsony hisztamintartalmúak.
Hozzávalók
Elkészítés
130g zabliszt
90g egész zabpehely
40g kókusz forgács (adalékanyag mentes)
60g extra szűz olívaolaj
22g Negyedannyi édesítőszer
½ teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál forró vízzel elkeverve
4 teáskanál szárított őrölt gyömbér
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra
Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.
Azután 1 púpozott evőkanál keveréket vegyünk a kezünkbe és erősen nyomkodjuk golyóvá, majd óvatosan lapítsuk el úgy, hogy keksz formát kapjunk.
A kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A kekszek teteje aranybarnára kell süljön.
Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kehülni a kekszeket.