Gyömbéres zabkeksz

édes kényeztetés 

25 perc

KÖNNYŰ

10 ADAG

A receptről

Ez a könnyen elkészíthető sütemény kiváló a bélrendszernek, mert a zab olyan oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz, amiket a bélrendszerünk és mikrobiómunk szeret.

Ráadásul a gyömbér segíti az emésztést és csökkenti a bélgyulladást. A keksz alapanyagai alacsony hisztamintartalmúak.

Hozzávalók

Elkészítés

130g zabliszt

90g egész zabpehely

40g kókusz forgács (adalékanyag mentes)

60g extra szűz olívaolaj

22g Negyedannyi édesítőszer

½ teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál forró vízzel elkeverve

4 teáskanál szárított őrölt gyömbér

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra 
 
Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.  

Azután 1 púpozott evőkanál keveréket vegyünk a kezünkbe és erősen nyomkodjuk golyóvá, majd óvatosan lapítsuk el úgy, hogy keksz formát kapjunk.  

A kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A kekszek teteje aranybarnára kell süljön.  

Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kehülni a kekszeket. 

Gyömbéres zabkeksz

édes kényeztetés

25 PERC

KÖNNYŰ

10 ADAG

A receptről

Ez a könnyen elkészíthető sütemény kiváló a bélrendszernek, mert a zab olyan oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz, amiket a bélrendszerünk és mikrobiómunk szeret.

Ráadásul a gyömbér segíti az emésztést és csökkenti a bélgyulladást. A keksz alapanyagai alacsony hisztamintartalmúak.

Hozzávalók

130g zabliszt

90g egész zabpehely

40g kókusz forgács (adalékanyag mentes)

60g extra szűz olívaolaj

22g Negyedannyi édesítőszer

½ teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál forró vízzel elkeverve

4 teáskanál szárított őrölt gyömbér

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra 
 
Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.  

Azután 1 púpozott evőkanál keveréket vegyünk a kezünkbe és erősen nyomkodjuk golyóvá, majd óvatosan lapítsuk el úgy, hogy keksz formát kapjunk.  

A kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A kekszek teteje aranybarnára kell süljön.  

Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kehülni a kekszeket. 

Gyömbéres zabkeksz

édes kényeztetés

25 PERC

KÖNNYŰ

10 ADAG

A receptről

Ez a könnyen elkészíthető sütemény kiváló a bélrendszernek, mert a zab olyan oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz, amiket a bélrendszerünk és mikrobiómunk szeret.

Ráadásul a gyömbér segíti az emésztést és csökkenti a bélgyulladást. A keksz alapanyagai alacsony hisztamintartalmúak.

Hozzávalók

Elkészítés

130g zabliszt

90g egész zabpehely

40g kókusz forgács (adalékanyag mentes)

60g extra szűz olívaolaj

22g Negyedannyi édesítőszer

½ teáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál forró vízzel elkeverve

4 teáskanál szárított őrölt gyömbér

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra 
 
Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.  

Azután 1 púpozott evőkanál keveréket vegyünk a kezünkbe és erősen nyomkodjuk golyóvá, majd óvatosan lapítsuk el úgy, hogy keksz formát kapjunk.  

A kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A kekszek teteje aranybarnára kell süljön.  

Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kehülni a kekszeket.