Gyömbéres
Pak Choi,
kurkumás hallal
tele jótékony Omega 3-mal
20 perc
KÖNNYŰ
2 ADAG
A receptről
Minden tenger gyümölcse jótékony Omega 3-at tartalmaz, ami csökkenti a gyulladást, valamint támogatja az idegrendszer és a bélrendszer egészségét.
Ráadásul ennek az ételnek számos egyéb jótékony üsszetevője is van, mint például a Pak Choi, ami támogatja a máj munkáját. Antioxidáns fitonutrienseket és sok béta-karotint (az A-vitamin probiotikuma) tartalmaz. Az A-vitamin támogatja a szövetek helyreállítását az egész szervezetben, ezért segíti a bőr és a nyálkahártyák egészségét.
Ha nem szeretnél tenger gyümölcseit enni, semmi gond. Egy finom vegetáriánus/vegán cserét javaslok, tofu felhasználásával.
Hozzávalók
Elkészítés
Hal:
200g vadon élő hal, például lazac, vagy szürke tőkehal ( frissen, vagy fagyasztottból kiolvasztva)
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál reszelt friss gyömbér
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Zöldségköret:
6g szárított wakame alga, beáztatva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám mag
2 szál újhagyma, apróra vágva
250g kínai kel, vagy más káposzta, vékonyra szeletelve
250g gomba, durvára aprítva/szeletelve
150g bébi pak choi
1 db piros chili, finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál szeletelt ecetes gyömbér
1 lime leve
Só, vagy szója/tamari szósz
Vegán/vegetáriánus csere:
200g kemény tofu, 5 cm-es kockákra vágva.
Ezeket a kockákat vonjuk be a halhoz leírt páccal (gyömbér, kurkuma, olaj)
A halat apró kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk. Egy tálban egy kanál segítségével összekeverjük a kurkumával, a friss gyömbérrel és 1 evőkanál olajjal, majd kb fél órán keresztül pácoljuk.
Ha tofut használunk, hasonlóan járunk el.
Az algát 10 percre tiszta vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A 2 evőkanál olajat és a szezámmagot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepes/magas hőmérsékleten, kb 1 percig, időnként megkeverve pirítjuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a wakame-t, a lime levét, az ecetes gyömbért és a halat (vagy tofut). A zöldségeket kb 5 percig pároljuk közepes/magas hőmérsékleten, amíg a pak choi levelei éppen csak elkezdenek fonnyadni, majd a serpenyőből két felmelegített tányérra osztva kitálaljuk.
A savanyított gyömbért és a wakame-ot a zöldségekre szórjuk.
A halat (vagy tofut) a meleg serpenyőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg megpuhul. A halkockákat sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk-
A halak elkészítése gyakran csak néhány percet vesz igénybe, a hal méretétől, fajtájától és attól függően, hogy a hűtő hideg, vagy szobahőmérsékletű-e.
Ha tofut használunk, egyszerűen átmelegítjük mindkét oldalát, mivel a tofu már előfőzött.
A kész halat (vagy tofut) a zöldségekre szedjük ás meglocsoljuk a lime levével és némi szója/tamari szósszal, vagy egy csipet sóval ízesítjük.
Gyömbéres Pak Choi, kurkumás hallal
tele jótékony Omega 3-mal
20 PERC
KÖNNYŰ
2ADAG
A receptről
Minden tenger gyümölcse jótékony Omega 3-at tartalmaz, ami csökkenti a gyulladást, valamint támogatja az idegrendszer és a bélrendszer egészségét.
Ráadásul ennek az ételnek számos egyéb jótékony üsszetevője is van, mint például a Pak Choi, ami támogatja a máj munkáját. Antioxidáns fitonutrienseket és sok béta-karotint (az A-vitamin probiotikuma) tartalmaz. Az A-vitamin támogatja a szövetek helyreállítását az egész szervezetben, ezért segíti a bőr és a nyálkahártyák egészségét.
Ha nem szeretnél tenger gyümölcseit enni, semmi gond. Egy finom vegetáriánus/vegán cserét javaslok, tofu felhasználásával.
Hozzávalók
Hal:
200g vadon élő hal, például lazac, vagy szürke tőkehal ( frissen, vagy fagyasztottból kiolvasztva)
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál reszelt friss gyömbér
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Zöldségköret:
6g szárított wakame alga, beáztatva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám mag
2 szál újhagyma, apróra vágva
250g kínai kel, vagy más káposzta, vékonyra szeletelve
250g gomba, durvára aprítva/szeletelve
150g bébi pak choi
1 db piros chili, finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál szeletelt ecetes gyömbér
1 lime leve
Só, vagy szója/tamari szósz
Vegán/vegetáriánus csere:
200g kemény tofu, 5 cm-es kockákra vágva.
Ezeket a kockákat vonjuk be a halhoz leírt páccal (gyömbér, kurkuma, olaj)
Elkészítés
A halat apró kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk. Egy tálban egy kanál segítségével összekeverjük a kurkumával, a friss gyömbérrel és 1 evőkanál olajjal, majd kb fél órán keresztül pácoljuk.
Ha tofut használunk, hasonlóan járunk el.
Az algát 10 percre tiszta vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A 2 evőkanál olajat és a szezámmagot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepes/magas hőmérsékleten, kb 1 percig, időnként megkeverve pirítjuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a wakame-t, a lime levét, az ecetes gyömbért és a halat (vagy tofut). A zöldségeket kb 5 percig pároljuk közepes/magas hőmérsékleten, amíg a pak choi levelei éppen csak elkezdenek fonnyadni, majd a serpenyőből két felmelegített tányérra osztva kitálaljuk.
A savanyított gyömbért és a wakame-ot a zöldségekre szórjuk.
A halat (vagy tofut) a meleg serpenyőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg megpuhul. A halkockákat sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk-
A halak elkészítése gyakran csak néhány percet vesz igénybe, a hal méretétől, fajtájától és attól függően, hogy a hűtő hideg, vagy szobahőmérsékletű-e.
Ha tofut használunk, egyszerűen átmelegítjük mindkét oldalát, mivel a tofu már előfőzött.
A kész halat (vagy tofut) a zöldségekre szedjük ás meglocsoljuk a lime levével és némi szója/tamari szósszal, vagy egy csipet sóval ízesítjük.
Gyömbéres Pak Choi, kurkumás hallal
tele jótékony Omega 3-mal
20 PERC
KÖNNYŰ
2 ADAG
A receptről
Minden tenger gyümölcse jótékony Omega 3-at tartalmaz, ami csökkenti a gyulladást, valamint támogatja az idegrendszer és a bélrendszer egészségét.
Ráadásul ennek az ételnek számos egyéb jótékony üsszetevője is van, mint például a Pak Choi, ami támogatja a máj munkáját. Antioxidáns fitonutrienseket és sok béta-karotint (az A-vitamin probiotikuma) tartalmaz. Az A-vitamin támogatja a szövetek helyreállítását az egész szervezetben, ezért segíti a bőr és a nyálkahártyák egészségét.
Ha nem szeretnél tenger gyümölcseit enni, semmi gond. Egy finom vegetáriánus/vegán cserét javaslok, tofu felhasználásával.
Hozzávalók
Elkészítés
Hal:
200g vadon élő hal, például lazac, vagy szürke tőkehal ( frissen, vagy fagyasztottból kiolvasztva)
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál reszelt friss gyömbér
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Zöldségköret:
6g szárított wakame alga, beáztatva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál szezám mag
2 szál újhagyma, apróra vágva
250g kínai kel, vagy más káposzta, vékonyra szeletelve
250g gomba, durvára aprítva/szeletelve
150g bébi pak choi
1 db piros chili, finomra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva
2 evőkanál szeletelt ecetes gyömbér
1 lime leve
Só, vagy szója/tamari szósz
Vegán/vegetáriánus csere:
200g kemény tofu, 5 cm-es kockákra vágva.
Ezeket a kockákat vonjuk be a halhoz leírt páccal (gyömbér, kurkuma, olaj)
A halat apró kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk. Egy tálban egy kanál segítségével összekeverjük a kurkumával, a friss gyömbérrel és 1 evőkanál olajjal, majd kb fél órán keresztül pácoljuk.
Ha tofut használunk, hasonlóan járunk el.
Az algát 10 percre tiszta vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A 2 evőkanál olajat és a szezámmagot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepes/magas hőmérsékleten, kb 1 percig, időnként megkeverve pirítjuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a wakame-t, a lime levét, az ecetes gyömbért és a halat (vagy tofut). A zöldségeket kb 5 percig pároljuk közepes/magas hőmérsékleten, amíg a pak choi levelei éppen csak elkezdenek fonnyadni, majd a serpenyőből két felmelegített tányérra osztva kitálaljuk.
A savanyított gyömbért és a wakame-ot a zöldségekre szórjuk.
A halat (vagy tofut) a meleg serpenyőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg megpuhul. A halkockákat sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk-
A halak elkészítése gyakran csak néhány percet vesz igénybe, a hal méretétől, fajtájától és attól függően, hogy a hűtő hideg, vagy szobahőmérsékletű-e.
Ha tofut használunk, egyszerűen átmelegítjük mindkét oldalát, mivel a tofu már előfőzött.
A kész halat (vagy tofut) a zöldségekre szedjük ás meglocsoljuk a lime levével és némi szója/tamari szósszal, vagy egy csipet sóval ízesítjük.