Gyömbéres
Pak Choi,
kurkumás hallal

tele jótékony Omega 3-mal

20 perc

KÖNNYŰ

2 ADAG

A receptről

Minden tenger gyümölcse jótékony Omega 3-at tartalmaz, ami csökkenti a gyulladást, valamint támogatja az idegrendszer és a bélrendszer egészségét.

Ráadásul ennek az ételnek számos egyéb jótékony üsszetevője is van, mint például a Pak Choi, ami támogatja a máj munkáját. Antioxidáns fitonutrienseket és sok béta-karotint (az A-vitamin probiotikuma) tartalmaz. Az A-vitamin támogatja a szövetek helyreállítását az egész szervezetben, ezért segíti a bőr és a nyálkahártyák egészségét.

Ha nem szeretnél tenger gyümölcseit enni, semmi gond. Egy finom vegetáriánus/vegán cserét javaslok, tofu felhasználásával.

Hozzávalók

Elkészítés

Hal:
200g vadon élő hal, például lazac, vagy szürke tőkehal ( frissen, vagy fagyasztottból kiolvasztva)

1 teáskanál őrölt kurkuma 


2 teáskanál reszelt friss gyömbér


1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Zöldségköret:
6g szárított wakame alga, beáztatva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj


2 evőkanál szezám mag

2 szál újhagyma, apróra vágva


250g kínai kel, vagy más káposzta, vékonyra szeletelve

250g gomba, durvára aprítva/szeletelve

150g bébi pak choi

1 db piros chili, finomra vágva

1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva

2 evőkanál szeletelt ecetes gyömbér

1 lime leve

Só, vagy szója/tamari szósz

Vegán/vegetáriánus csere:
200g kemény tofu, 5 cm-es kockákra vágva.
Ezeket a kockákat vonjuk be a halhoz leírt páccal (gyömbér, kurkuma, olaj)

A halat apró kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk. Egy tálban egy kanál segítségével összekeverjük a kurkumával, a friss gyömbérrel és 1 evőkanál olajjal, majd kb fél órán keresztül pácoljuk.

Ha tofut használunk, hasonlóan járunk el.

Az algát 10 percre tiszta vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A 2 evőkanál olajat és a szezámmagot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepes/magas hőmérsékleten, kb 1 percig, időnként megkeverve pirítjuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a wakame-t, a lime levét, az ecetes gyömbért és a halat (vagy tofut). A zöldségeket kb 5 percig pároljuk közepes/magas hőmérsékleten, amíg a pak choi levelei éppen csak elkezdenek fonnyadni, majd a serpenyőből két felmelegített tányérra osztva kitálaljuk. 
A savanyított gyömbért és a wakame-ot a zöldségekre szórjuk.

A halat (vagy tofut) a meleg serpenyőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg megpuhul. A halkockákat sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk-
A halak elkészítése gyakran csak néhány percet vesz igénybe, a hal méretétől, fajtájától és attól függően, hogy a hűtő hideg, vagy szobahőmérsékletű-e.
Ha tofut használunk, egyszerűen átmelegítjük mindkét oldalát, mivel a tofu már előfőzött.

A kész halat (vagy tofut) a zöldségekre szedjük ás meglocsoljuk a lime levével és némi szója/tamari szósszal, vagy egy csipet sóval ízesítjük.

Gyömbéres Pak Choi, kurkumás hallal

tele jótékony Omega 3-mal

20 PERC

KÖNNYŰ

2ADAG

A receptről

Minden tenger gyümölcse jótékony Omega 3-at tartalmaz, ami csökkenti a gyulladást, valamint támogatja az idegrendszer és a bélrendszer egészségét.

Ráadásul ennek az ételnek számos egyéb jótékony üsszetevője is van, mint például a Pak Choi, ami támogatja a máj munkáját. Antioxidáns fitonutrienseket és sok béta-karotint (az A-vitamin probiotikuma) tartalmaz. Az A-vitamin támogatja a szövetek helyreállítását az egész szervezetben, ezért segíti a bőr és a nyálkahártyák egészségét.

Ha nem szeretnél tenger gyümölcseit enni, semmi gond. Egy finom vegetáriánus/vegán cserét javaslok, tofu felhasználásával.

Hozzávalók

Hal:
200g vadon élő hal, például lazac, vagy szürke tőkehal ( frissen, vagy fagyasztottból kiolvasztva)

1 teáskanál őrölt kurkuma 


2 teáskanál reszelt friss gyömbér


1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Zöldségköret:
6g szárított wakame alga, beáztatva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj


2 evőkanál szezám mag

2 szál újhagyma, apróra vágva


250g kínai kel, vagy más káposzta, vékonyra szeletelve

250g gomba, durvára aprítva/szeletelve

150g bébi pak choi

1 db piros chili, finomra vágva

1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva

2 evőkanál szeletelt ecetes gyömbér

1 lime leve

Só, vagy szója/tamari szósz

Vegán/vegetáriánus csere:
200g kemény tofu, 5 cm-es kockákra vágva.
Ezeket a kockákat vonjuk be a halhoz leírt páccal (gyömbér, kurkuma, olaj)

Elkészítés

A halat apró kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk. Egy tálban egy kanál segítségével összekeverjük a kurkumával, a friss gyömbérrel és 1 evőkanál olajjal, majd kb fél órán keresztül pácoljuk.

Ha tofut használunk, hasonlóan járunk el.

Az algát 10 percre tiszta vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A 2 evőkanál olajat és a szezámmagot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepes/magas hőmérsékleten, kb 1 percig, időnként megkeverve pirítjuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a wakame-t, a lime levét, az ecetes gyömbért és a halat (vagy tofut). A zöldségeket kb 5 percig pároljuk közepes/magas hőmérsékleten, amíg a pak choi levelei éppen csak elkezdenek fonnyadni, majd a serpenyőből két felmelegített tányérra osztva kitálaljuk. 
A savanyított gyömbért és a wakame-ot a zöldségekre szórjuk.

A halat (vagy tofut) a meleg serpenyőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg megpuhul. A halkockákat sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk-
A halak elkészítése gyakran csak néhány percet vesz igénybe, a hal méretétől, fajtájától és attól függően, hogy a hűtő hideg, vagy szobahőmérsékletű-e.
Ha tofut használunk, egyszerűen átmelegítjük mindkét oldalát, mivel a tofu már előfőzött.

A kész halat (vagy tofut) a zöldségekre szedjük ás meglocsoljuk a lime levével és némi szója/tamari szósszal, vagy egy csipet sóval ízesítjük.

Gyömbéres Pak Choi, kurkumás hallal

tele jótékony Omega 3-mal

20 PERC

KÖNNYŰ

2 ADAG

A receptről

Minden tenger gyümölcse jótékony Omega 3-at tartalmaz, ami csökkenti a gyulladást, valamint támogatja az idegrendszer és a bélrendszer egészségét.

Ráadásul ennek az ételnek számos egyéb jótékony üsszetevője is van, mint például a Pak Choi, ami támogatja a máj munkáját. Antioxidáns fitonutrienseket és sok béta-karotint (az A-vitamin probiotikuma) tartalmaz. Az A-vitamin támogatja a szövetek helyreállítását az egész szervezetben, ezért segíti a bőr és a nyálkahártyák egészségét.

Ha nem szeretnél tenger gyümölcseit enni, semmi gond. Egy finom vegetáriánus/vegán cserét javaslok, tofu felhasználásával.

Hozzávalók

Elkészítés

Hal:
200g vadon élő hal, például lazac, vagy szürke tőkehal ( frissen, vagy fagyasztottból kiolvasztva)

1 teáskanál őrölt kurkuma 


2 teáskanál reszelt friss gyömbér


1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Zöldségköret:
6g szárított wakame alga, beáztatva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj


2 evőkanál szezám mag

2 szál újhagyma, apróra vágva


250g kínai kel, vagy más káposzta, vékonyra szeletelve

250g gomba, durvára aprítva/szeletelve

150g bébi pak choi

1 db piros chili, finomra vágva

1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva

2 evőkanál szeletelt ecetes gyömbér

1 lime leve

Só, vagy szója/tamari szósz

Vegán/vegetáriánus csere:
200g kemény tofu, 5 cm-es kockákra vágva.
Ezeket a kockákat vonjuk be a halhoz leírt páccal (gyömbér, kurkuma, olaj)

A halat apró kockákra (kb. 2 cm-es) vágjuk. Egy tálban egy kanál segítségével összekeverjük a kurkumával, a friss gyömbérrel és 1 evőkanál olajjal, majd kb fél órán keresztül pácoljuk.

Ha tofut használunk, hasonlóan járunk el.

Az algát 10 percre tiszta vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A 2 evőkanál olajat és a szezámmagot egy nagy serpenyőbe tesszük és közepes/magas hőmérsékleten, kb 1 percig, időnként megkeverve pirítjuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a wakame-t, a lime levét, az ecetes gyömbért és a halat (vagy tofut). A zöldségeket kb 5 percig pároljuk közepes/magas hőmérsékleten, amíg a pak choi levelei éppen csak elkezdenek fonnyadni, majd a serpenyőből két felmelegített tányérra osztva kitálaljuk. 
A savanyított gyömbért és a wakame-ot a zöldségekre szórjuk.

A halat (vagy tofut) a meleg serpenyőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg megpuhul. A halkockákat sütés közben egyszer-kétszer megforgatjuk-
A halak elkészítése gyakran csak néhány percet vesz igénybe, a hal méretétől, fajtájától és attól függően, hogy a hűtő hideg, vagy szobahőmérsékletű-e.
Ha tofut használunk, egyszerűen átmelegítjük mindkét oldalát, mivel a tofu már előfőzött.

A kész halat (vagy tofut) a zöldségekre szedjük ás meglocsoljuk a lime levével és némi szója/tamari szósszal, vagy egy csipet sóval ízesítjük.