Gombás lencsetészta

magas protein- és rosttartalommal 

20 perc

KÖNNYŰ

4 ADAG

A receptről

Gyors, nagyon laktató és finom!
Ha megvannak a hozzávalók a konyhában, nagyjából 15 percet vesz igénybe a főzése.

Én szeretek magasabb fehérjetartalmú tésztát használni, például lencsét – de bármilyen típusú tésztát használhatsz, például hajdinát, csicseriborsót, vagy teljes kiőrlésű tésztát.

Amíg a tiszta boldogan fő, elkészítem a zöldségeket, így mire megfő a tészta, már kész is az egész étel!

A hagyma, a fokhagyma, a gomba, a citrom és a zöldek mind jótékony vitaminokat tartalmaznak, köztük C-vitamint, ami támogatja a bőr egészségét, illetve az egész szervezet egészségét. Ráadásul mindegyik zöldség tartalmaz polifenolokat, amik nemcsak nekünk, embereknek, de a bélmikrobáinknak is jók.
Perimenopausában és menopauzában a bélrendszer egyensúlya kibillenhet a hormonális változások miatt, ezért érdemes a bélrendszer egészségére is koncentrálni.

Hozzávalók

Elkészítés

4 adag nyers tészta – szeretem a lencsetésztát

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 nagy fej lilahagyma meghámozva és apróra vágva

2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva

4 nagy/275g portobello gomba

2 csokor apróra vágott leveles zöldség (fodros kel, fekete káposzta…)

1 db bio citrom, héja és leve

só és bors ízlés szerint

A tésztát a csomagon található utasítás szerint feltesszük főni.

Egy nagy serpenyőben, az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a zöldeket és a fokhagymát és néhány percig tovább pároljuk.

Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet, de 1 evőkanálnyit megtartunk, hogy szaftosabbá tegyük a kész ételt. 
A zöldségragut, a citromlevet és a reszelt héjat a tésztára öntjük, és összeforgatjuk.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk valamilyen extra fehérjével.

Gombás lencsetészta

magas protein- és rosttartalommal 

20 PERC

KÖNNYŰ

4 ADAG

A receptről

Gyors, nagyon laktató és finom!
Ha megvannak a hozzávalók a konyhában, nagyjából 15 percet vesz igénybe a főzése.

Én szeretek magasabb fehérjetartalmú tésztát használni, például lencsét – de bármilyen típusú tésztát használhatsz, például hajdinát, csicseriborsót, vagy teljes kiőrlésű tésztát.

Amíg a tiszta boldogan fő, elkészítem a zöldségeket, így mire megfő a tészta, már kész is az egész étel!

A hagyma, a fokhagyma, a gomba, a citrom és a zöldek mind jótékony vitaminokat tartalmaznak, köztük C-vitamint, ami támogatja a bőr egészségét, illetve az egész szervezet egészségét. Ráadásul mindegyik zöldség tartalmaz polifenolokat, amik nemcsak nekünk, embereknek, de a bélmikrobáinknak is jók.
Perimenopausában és menopauzában a bélrendszer egyensúlya kibillenhet a hormonális változások miatt, ezért érdemes a bélrendszer egészségére is koncentrálni.

Hozzávalók

4 adag nyers tészta – szeretem a lencsetésztát

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 nagy fej lilahagyma meghámozva és apróra vágva

2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva

4 nagy/275g portobello gomba

2 csokor apróra vágott leveles zöldség (fodros kel, fekete káposzta…)

1 db bio citrom, héja és leve

só és bors ízlés szerint

Elkészítés

A tésztát a csomagon található utasítás szerint feltesszük főni.

Egy nagy serpenyőben, az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a zöldeket és a fokhagymát és néhány percig tovább pároljuk.

Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet, de 1 evőkanálnyit megtartunk, hogy szaftosabbá tegyük a kész ételt. 
A zöldségragut, a citromlevet és a reszelt héjat a tésztára öntjük, és összeforgatjuk.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk valamilyen extra fehérjével.

Gombás lencsetészta

magas protein- és rosttartalommal 

20 PERC

KÖNNYŰ

4 ADAG

A receptről

Gyors, nagyon laktató és finom!
Ha megvannak a hozzávalók a konyhában, nagyjából 15 percet vesz igénybe a főzése.

Én szeretek magasabb fehérjetartalmú tésztát használni, például lencsét – de bármilyen típusú tésztát használhatsz, például hajdinát, csicseriborsót, vagy teljes kiőrlésű tésztát.

Amíg a tiszta boldogan fő, elkészítem a zöldségeket, így mire megfő a tészta, már kész is az egész étel!

A hagyma, a fokhagyma, a gomba, a citrom és a zöldek mind jótékony vitaminokat tartalmaznak, köztük C-vitamint, ami támogatja a bőr egészségét, illetve az egész szervezet egészségét. Ráadásul mindegyik zöldség tartalmaz polifenolokat, amik nemcsak nekünk, embereknek, de a bélmikrobáinknak is jók.
Perimenopausában és menopauzában a bélrendszer egyensúlya kibillenhet a hormonális változások miatt, ezért érdemes a bélrendszer egészségére is koncentrálni.

Hozzávalók

Elkészítés

4 adag nyers tészta – szeretem a lencsetésztát

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 nagy fej lilahagyma meghámozva és apróra vágva

2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva

4 nagy/275g portobello gomba

2 csokor apróra vágott leveles zöldség (fodros kel, fekete káposzta…)

1 db bio citrom, héja és leve

só és bors ízlés szerint

A tésztát a csomagon található utasítás szerint feltesszük főni.

Egy nagy serpenyőben, az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a zöldeket és a fokhagymát és néhány percig tovább pároljuk.

Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet, de 1 evőkanálnyit megtartunk, hogy szaftosabbá tegyük a kész ételt. 
A zöldségragut, a citromlevet és a reszelt héjat a tésztára öntjük, és összeforgatjuk.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk valamilyen extra fehérjével.