Gombás lencsetészta
magas protein- és rosttartalommal
20 perc
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
Gyors, nagyon laktató és finom!
Ha megvannak a hozzávalók a konyhában, nagyjából 15 percet vesz igénybe a főzése.
Én szeretek magasabb fehérjetartalmú tésztát használni, például lencsét – de bármilyen típusú tésztát használhatsz, például hajdinát, csicseriborsót, vagy teljes kiőrlésű tésztát.
Amíg a tiszta boldogan fő, elkészítem a zöldségeket, így mire megfő a tészta, már kész is az egész étel!
A hagyma, a fokhagyma, a gomba, a citrom és a zöldek mind jótékony vitaminokat tartalmaznak, köztük C-vitamint, ami támogatja a bőr egészségét, illetve az egész szervezet egészségét. Ráadásul mindegyik zöldség tartalmaz polifenolokat, amik nemcsak nekünk, embereknek, de a bélmikrobáinknak is jók.
Perimenopausában és menopauzában a bélrendszer egyensúlya kibillenhet a hormonális változások miatt, ezért érdemes a bélrendszer egészségére is koncentrálni.
Hozzávalók
Elkészítés
4 adag nyers tészta – szeretem a lencsetésztát
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy fej lilahagyma meghámozva és apróra vágva
2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva
4 nagy/275g portobello gomba
2 csokor apróra vágott leveles zöldség (fodros kel, fekete káposzta…)
1 db bio citrom, héja és leve
só és bors ízlés szerint
A tésztát a csomagon található utasítás szerint feltesszük főni.
Egy nagy serpenyőben, az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a zöldeket és a fokhagymát és néhány percig tovább pároljuk.
Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet, de 1 evőkanálnyit megtartunk, hogy szaftosabbá tegyük a kész ételt.
A zöldségragut, a citromlevet és a reszelt héjat a tésztára öntjük, és összeforgatjuk.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk valamilyen extra fehérjével.
Gombás lencsetészta
magas protein- és rosttartalommal
20 PERC
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
Gyors, nagyon laktató és finom!
Ha megvannak a hozzávalók a konyhában, nagyjából 15 percet vesz igénybe a főzése.
Én szeretek magasabb fehérjetartalmú tésztát használni, például lencsét – de bármilyen típusú tésztát használhatsz, például hajdinát, csicseriborsót, vagy teljes kiőrlésű tésztát.
Amíg a tiszta boldogan fő, elkészítem a zöldségeket, így mire megfő a tészta, már kész is az egész étel!
A hagyma, a fokhagyma, a gomba, a citrom és a zöldek mind jótékony vitaminokat tartalmaznak, köztük C-vitamint, ami támogatja a bőr egészségét, illetve az egész szervezet egészségét. Ráadásul mindegyik zöldség tartalmaz polifenolokat, amik nemcsak nekünk, embereknek, de a bélmikrobáinknak is jók.
Perimenopausában és menopauzában a bélrendszer egyensúlya kibillenhet a hormonális változások miatt, ezért érdemes a bélrendszer egészségére is koncentrálni.
Hozzávalók
4 adag nyers tészta – szeretem a lencsetésztát
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy fej lilahagyma meghámozva és apróra vágva
2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva
4 nagy/275g portobello gomba
2 csokor apróra vágott leveles zöldség (fodros kel, fekete káposzta…)
1 db bio citrom, héja és leve
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztát a csomagon található utasítás szerint feltesszük főni.
Egy nagy serpenyőben, az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a zöldeket és a fokhagymát és néhány percig tovább pároljuk.
Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet, de 1 evőkanálnyit megtartunk, hogy szaftosabbá tegyük a kész ételt.
A zöldségragut, a citromlevet és a reszelt héjat a tésztára öntjük, és összeforgatjuk.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk valamilyen extra fehérjével.
Gombás lencsetészta
magas protein- és rosttartalommal
20 PERC
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
Gyors, nagyon laktató és finom!
Ha megvannak a hozzávalók a konyhában, nagyjából 15 percet vesz igénybe a főzése.
Én szeretek magasabb fehérjetartalmú tésztát használni, például lencsét – de bármilyen típusú tésztát használhatsz, például hajdinát, csicseriborsót, vagy teljes kiőrlésű tésztát.
Amíg a tiszta boldogan fő, elkészítem a zöldségeket, így mire megfő a tészta, már kész is az egész étel!
A hagyma, a fokhagyma, a gomba, a citrom és a zöldek mind jótékony vitaminokat tartalmaznak, köztük C-vitamint, ami támogatja a bőr egészségét, illetve az egész szervezet egészségét. Ráadásul mindegyik zöldség tartalmaz polifenolokat, amik nemcsak nekünk, embereknek, de a bélmikrobáinknak is jók.
Perimenopausában és menopauzában a bélrendszer egyensúlya kibillenhet a hormonális változások miatt, ezért érdemes a bélrendszer egészségére is koncentrálni.
Hozzávalók
Elkészítés
4 adag nyers tészta – szeretem a lencsetésztát
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy fej lilahagyma meghámozva és apróra vágva
2 gerezd fokhagyma meghámozva és apróra vágva
4 nagy/275g portobello gomba
2 csokor apróra vágott leveles zöldség (fodros kel, fekete káposzta…)
1 db bio citrom, héja és leve
só és bors ízlés szerint
A tésztát a csomagon található utasítás szerint feltesszük főni.
Egy nagy serpenyőben, az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, a zöldeket és a fokhagymát és néhány percig tovább pároljuk.
Ha a tészta megfőtt, leöntjük róla a vizet, de 1 evőkanálnyit megtartunk, hogy szaftosabbá tegyük a kész ételt.
A zöldségragut, a citromlevet és a reszelt héjat a tésztára öntjük, és összeforgatjuk.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk valamilyen extra fehérjével.