Fügés és gyömbéres granola

tele értékes vitálanyagokkal

15 perc

KÖNNYŰ

4 ADAG

A receptről

A zab tele van prebiotikus jóságokkal, amit ebben a receptben kiegészítettem más prebiotikus élelmiszerekkel – gyömbérrel, fügével, tökmaggal, mandulával (nyersen, héjastúl).

A prebiotikumok fontos, természetesen előforduló táplálékok a bélmikrobiom számára.

A változókorban a bélrendszer irritáltá és egyensúlytalanná válhat. Olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a puffadás és a székletürítés megváltozása, lazább/gyakoribb, vagy székrekedés.

A prebiotikus ételek segíthetnek ennek elkerülésében, mivel táplálják a jótékony bélmikrobiomot. Ha többet szeretnél megtudni erről, akkor olvasd el ezt a blogomat a bélmikrobiomról itt.

Nagyon egyszerűen elkészíthető granola. Körülbelül 15 perc alatt kész, plusz hűtési idő.

Hozzávalók

Elkészítés

85g egész zabpehely

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy rizsszirup

1 evőkanál durvára reszelt friss gyömbér, vagy 1 teáskanál szárított gyömbér

60g nyers mandula

40g tökmag

4 db aszalt füge, apróra vágva

A sütőt 170˚C-ra (légkeveréses)/ 190˚C-ra (gáz) előmelegítjük.

Kézzel (kicsit ragacsos), vagy villával alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót, kivéve a diót/magot.
Ezt a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vékonyra kinyújtjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, rászórjuk a diókat/magokat és átkeverjük úgy, hogy a külső, sültebb darabok be- és a belső, „nyesebb” darabok kivülre kerüljenek!
További 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután kivesszük és hagyjuk kihülni.
A granola hűlés közben ropogósabb lesz.
Ha kihűlt, légmentesen záródó edényben tároljuk (1-2 hétig simán eltartható).

Fügés és gyömbéres granola

tele értékes vitálanyagokkal

15 PERC

KÖNNYŰ

4 ADAG

A receptről

A zab tele van prebiotikus jóságokkal, amit ebben a receptben kiegészítettem más prebiotikus élelmiszerekkel – gyömbérrel, fügével, tökmaggal, mandulával (nyersen, héjastúl).

A prebiotikumok fontos, természetesen előforduló táplálékok a bélmikrobiom számára.

A változókorban a bélrendszer irritáltá és egyensúlytalanná válhat. Olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a puffadás és a székletürítés megváltozása, lazább/gyakoribb, vagy székrekedés.

A prebiotikus ételek segíthetnek ennek elkerülésében, mivel táplálják a jótékony bélmikrobiomot. Ha többet szeretnél megtudni erről, akkor olvasd el ezt a blogomat a bélmikrobiomról itt.

Nagyon egyszerűen elkészíthető granola. Körülbelül 15 perc alatt kész, plusz hűtési idő.

Hozzávalók

85g egész zabpehely

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy rizsszirup

1 evőkanál durvára reszelt friss gyömbér, vagy 1 teáskanál szárított gyömbér

60g nyers mandula

40g tökmag

4 db aszalt füge, apróra vágva

Elkészítés

A sütőt 170˚C-ra (légkeveréses)/ 190˚C-ra (gáz) előmelegítjük.

Kézzel (kicsit ragacsos), vagy villával alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót, kivéve a diót/magot.
Ezt a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vékonyra kinyújtjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, rászórjuk a diókat/magokat és átkeverjük úgy, hogy a külső, sültebb darabok be- és a belső, „nyesebb” darabok kivülre kerüljenek!
További 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután kivesszük és hagyjuk kihülni.
A granola hűlés közben ropogósabb lesz.
Ha kihűlt, légmentesen záródó edényben tároljuk (1-2 hétig simán eltartható).

Fügés és gyömbéres granola

tele értékes vitálanyagokkal

15 PERC

KÖNNYŰ

4 ADAG

A receptről

A zab tele van prebiotikus jóságokkal, amit ebben a receptben kiegészítettem más prebiotikus élelmiszerekkel – gyömbérrel, fügével, tökmaggal, mandulával (nyersen, héjastúl).

A prebiotikumok fontos, természetesen előforduló táplálékok a bélmikrobiom számára.

A változókorban a bélrendszer irritáltá és egyensúlytalanná válhat. Olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a puffadás és a székletürítés megváltozása, lazább/gyakoribb, vagy székrekedés.

A prebiotikus ételek segíthetnek ennek elkerülésében, mivel táplálják a jótékony bélmikrobiomot. Ha többet szeretnél megtudni erről, akkor olvasd el ezt a blogomat a bélmikrobiomról itt.

Nagyon egyszerűen elkészíthető granola. Körülbelül 15 perc alatt kész, plusz hűtési idő.

Hozzávalók

Elkészítés

85g egész zabpehely

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy rizsszirup

1 evőkanál durvára reszelt friss gyömbér, vagy 1 teáskanál szárított gyömbér

60g nyers mandula

40g tökmag

4 db aszalt füge, apróra vágva

A sütőt 170˚C-ra (légkeveréses)/ 190˚C-ra (gáz) előmelegítjük.

Kézzel (kicsit ragacsos), vagy villával alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót, kivéve a diót/magot.
Ezt a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vékonyra kinyújtjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, rászórjuk a diókat/magokat és átkeverjük úgy, hogy a külső, sültebb darabok be- és a belső, „nyesebb” darabok kivülre kerüljenek!
További 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután kivesszük és hagyjuk kihülni.
A granola hűlés közben ropogósabb lesz.
Ha kihűlt, légmentesen záródó edényben tároljuk (1-2 hétig simán eltartható).