Fügés és gyömbéres granola
tele értékes vitálanyagokkal
15 perc
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
A zab tele van prebiotikus jóságokkal, amit ebben a receptben kiegészítettem más prebiotikus élelmiszerekkel – gyömbérrel, fügével, tökmaggal, mandulával (nyersen, héjastúl).
A prebiotikumok fontos, természetesen előforduló táplálékok a bélmikrobiom számára.
A változókorban a bélrendszer irritáltá és egyensúlytalanná válhat. Olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a puffadás és a székletürítés megváltozása, lazább/gyakoribb, vagy székrekedés.
A prebiotikus ételek segíthetnek ennek elkerülésében, mivel táplálják a jótékony bélmikrobiomot. Ha többet szeretnél megtudni erről, akkor olvasd el ezt a blogomat a bélmikrobiomról itt.
Nagyon egyszerűen elkészíthető granola. Körülbelül 15 perc alatt kész, plusz hűtési idő.
Hozzávalók
Elkészítés
85g egész zabpehely
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy rizsszirup
1 evőkanál durvára reszelt friss gyömbér, vagy 1 teáskanál szárított gyömbér
60g nyers mandula
40g tökmag
4 db aszalt füge, apróra vágva
A sütőt 170˚C-ra (légkeveréses)/ 190˚C-ra (gáz) előmelegítjük.
Kézzel (kicsit ragacsos), vagy villával alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót, kivéve a diót/magot.
Ezt a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vékonyra kinyújtjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, rászórjuk a diókat/magokat és átkeverjük úgy, hogy a külső, sültebb darabok be- és a belső, „nyesebb” darabok kivülre kerüljenek!
További 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután kivesszük és hagyjuk kihülni.
A granola hűlés közben ropogósabb lesz.
Ha kihűlt, légmentesen záródó edényben tároljuk (1-2 hétig simán eltartható).
Fügés és gyömbéres granola
tele értékes vitálanyagokkal
15 PERC
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
A zab tele van prebiotikus jóságokkal, amit ebben a receptben kiegészítettem más prebiotikus élelmiszerekkel – gyömbérrel, fügével, tökmaggal, mandulával (nyersen, héjastúl).
A prebiotikumok fontos, természetesen előforduló táplálékok a bélmikrobiom számára.
A változókorban a bélrendszer irritáltá és egyensúlytalanná válhat. Olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a puffadás és a székletürítés megváltozása, lazább/gyakoribb, vagy székrekedés.
A prebiotikus ételek segíthetnek ennek elkerülésében, mivel táplálják a jótékony bélmikrobiomot. Ha többet szeretnél megtudni erről, akkor olvasd el ezt a blogomat a bélmikrobiomról itt.
Nagyon egyszerűen elkészíthető granola. Körülbelül 15 perc alatt kész, plusz hűtési idő.
Hozzávalók
85g egész zabpehely
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy rizsszirup
1 evőkanál durvára reszelt friss gyömbér, vagy 1 teáskanál szárított gyömbér
60g nyers mandula
40g tökmag
4 db aszalt füge, apróra vágva
Elkészítés
A sütőt 170˚C-ra (légkeveréses)/ 190˚C-ra (gáz) előmelegítjük.
Kézzel (kicsit ragacsos), vagy villával alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót, kivéve a diót/magot.
Ezt a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vékonyra kinyújtjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, rászórjuk a diókat/magokat és átkeverjük úgy, hogy a külső, sültebb darabok be- és a belső, „nyesebb” darabok kivülre kerüljenek!
További 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután kivesszük és hagyjuk kihülni.
A granola hűlés közben ropogósabb lesz.
Ha kihűlt, légmentesen záródó edényben tároljuk (1-2 hétig simán eltartható).
Fügés és gyömbéres granola
tele értékes vitálanyagokkal
15 PERC
KÖNNYŰ
4 ADAG
A receptről
A zab tele van prebiotikus jóságokkal, amit ebben a receptben kiegészítettem más prebiotikus élelmiszerekkel – gyömbérrel, fügével, tökmaggal, mandulával (nyersen, héjastúl).
A prebiotikumok fontos, természetesen előforduló táplálékok a bélmikrobiom számára.
A változókorban a bélrendszer irritáltá és egyensúlytalanná válhat. Olyan tünetek jelentkezhetnek, mint a puffadás és a székletürítés megváltozása, lazább/gyakoribb, vagy székrekedés.
A prebiotikus ételek segíthetnek ennek elkerülésében, mivel táplálják a jótékony bélmikrobiomot. Ha többet szeretnél megtudni erről, akkor olvasd el ezt a blogomat a bélmikrobiomról itt.
Nagyon egyszerűen elkészíthető granola. Körülbelül 15 perc alatt kész, plusz hűtési idő.
Hozzávalók
Elkészítés
85g egész zabpehely
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy rizsszirup
1 evőkanál durvára reszelt friss gyömbér, vagy 1 teáskanál szárított gyömbér
60g nyers mandula
40g tökmag
4 db aszalt füge, apróra vágva
A sütőt 170˚C-ra (légkeveréses)/ 190˚C-ra (gáz) előmelegítjük.
Kézzel (kicsit ragacsos), vagy villával alaposan összedolgozzuk az összes hozzávalót, kivéve a diót/magot.
Ezt a keveréket sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, vékonyra kinyújtjuk és a sütőbe toljuk.
Kb. 10 perc elteltével kivesszük a sütőből, rászórjuk a diókat/magokat és átkeverjük úgy, hogy a külső, sültebb darabok be- és a belső, „nyesebb” darabok kivülre kerüljenek!
További 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután kivesszük és hagyjuk kihülni.
A granola hűlés közben ropogósabb lesz.
Ha kihűlt, légmentesen záródó edényben tároljuk (1-2 hétig simán eltartható).