Design torta  ∗   segédlet

Cserepes virág torta

2021. július 10.

A torta alapja puncstorta. Igazi ízbomba és élethű formavilág.

A torta ízesítése és „felszereltsége” variálható. Az élethű virágok extra vékonyra nyújtható gumitésztából készülnek. Ehetőek, de nincs élvezeti értékük, azonban gyönyörűek. 

Hozzávalók:

  • puncstorta
  • 300 g étcsoki ganache
  • 250 g fondant
  • barna ételfesték
  • 2-3 db kakaós keksz
  • 200 g gumitészta
  • zöld ételfesték
  • pink ételfesték
  • fekete ételfesték
  • arany lüszter por
  • növényi olaj
  • ehető ragasztó
  • étkezési keményítő (tapadásmentes nyújtáshoz)

Eszközök:

  • forgó torta állvány
  • virágcserép (a torta formájának kialakításához)
  • folpack (a cserép kibéleléséhez, a torta kiemeléséhez)
  • hajlított spatula (a ganache felkenéséhez)
  • tapadás mentes nyújtólap
  • fondant nyújtó
  • pizzavágó
  • szike
  • hosszú vonalzó
  • 0,5 mm-es fehér virágdrót
  • szívószál (a virág szárának erősítéséhez)
  • virágszár formázó tábla
  • lyukas szivacslap
  • gömb fondant formázó két méretben 
  • hústű, vagy fogvájó (a levelek erezetének kirajzolásához)
  • 3 méretű gerbera/margaréta kiszúró
  • kis olló
  • szárító állvány
  • műanyag tasak (a keksz összemorzsolásához)
  • közepes ecset (ragasztáshoz, lüszterezéshez)
  • kis tálka a ragasztónak
  • kis tálka a lüszter por feloldásához 

Kellékek:

  • tortakarton
  • tortadoboz (csomagoláshoz)

Piskóta

További design torták